20130322

dear..selamat BEREHAT..




2 ujian yang paling sukar di dalam hidup ini adalah KESABARAN untuk menunggu waktu yang sesuai 
dan KEBENARAN untuk menerima.. 

Al-Fatihah untuk junior SMKPB ku Nurul Azmira Binti Romzi.. 
Telah pun meninggal pada 21 March 2013..(khamis).. 
Semoga arwah ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.... 

Tibe-tibe rasa rindu dan teringat kenangan zaman SMKPB kami bersama-sama... 
(walaupun sikit sebab dia junior ku.. 
yang kalo jumpe akan salam aq n panggil aq kak adda.. 
yang org panggil kechiq..yang aq penah belasah erk..!! ) 

segala pahit manis... 
( rase mcm banyak dosa pulak dgn arwah urm ) 

Mati tak kira usia tua dan muda..bile-bile masa je kita akan dijemput oleh-Nya... 
kadang tak kita sangka kita kan kehilangan.. 
jadi hargai selagi masih ada.. 
setiap kehilangan itu sebenarnya lg mengukuhkan tahap kesabaran kita. 

Kadang-kadang Allah jarakkan hubungan kita.. 
kemudian dia dtgkan pula dengan dugaan.. 
puas kita menangis mencari dimana orang yang disayangi telah pergi.. 
rupanya Allah nak hadiahkan kita kerinduan yang berpanjangan.. 

p/s :a bit surprised actually...
she's too young,
but Allah loves her more
arwah semoga az tenang di sana... al fatihah

20130319

say la di da II


Bile seseorang writer x nak update…gle x rindu..dah rase nak tarik-tarik rambut je rase…kenape kenape…lame nye bile nak up entry..plzzzzz next…..(tajuk yang berkenaan)..hahah ayat cliché ler peminat (erk boleh klasifikasi kan peminat kan..) o okey lah pentegar stalker bloger tuan tanah…tengok tuan tanah x moh update kan entry…ayat nih wjibalghunnah ler kua…rindu ler katenye nk hadap hero n heroin khayalan nobel2 nih…

Dan dulu aq pun gitu gak….peminat tegar ayat cliché nih haruslah kua kan…plzzz nak next entry…nak esok…nk lg nak itu nk ini.banyak songeh!!!tp lepas kene sound setepek oleh tuan tanah oleh writer itu sendiri..erk 8ly die bukan menyatakan depan-depan pung ..tp ayat tuh memang tepek ke dinding hati hempudu den ler…hihi hamik kaw…ayat ape adelah…x moh ler mention2…kene jadi pemaap so aq pun melupekan ler ayat ape yg dah kua ehh bukan kua tp taip….tp tuh die taip je ler kalo dlm hati pulak acano..hehhh kite x taw ape penulis tuh rase… Hanya di drama tv je kita mampu mendengar orang bercakap di dalam hati..kn kn kn….

So based on story…moralnya…cube ler jd penyabar…ya penyabar..ade entry.. adelaa..dapat ler bace…!!x de entry bersabar..wat lex je…tuan writer tuh pun manusia jugak…bukan robot nak menaip sokmo.. bukan hari-hari ade idea.. bukan hari-hari ade mase..bukan hari-hari rajin..bukan hari-hari gifted…ade susah nye ade malaz nya ade keje nye ade masalahnye…ade macam-macam 1001 lg ler nak dijadikan cite..ayat penyedap je nih…ahahah

Tp writer tuh gemble ler…gle heartless betol..berani die ckp gitu kat haku…hehhh kasi siligi baru taw x pun smackdown x pun arghh ape ape je laaa…bile kene smash mase tuh gle guling-guling sedih…akan tetapi tuh kisah dulu-dulu time zaman jahiliahhh….n writer tuh pun mybe darah mude..haha..selamat ler jenis x take seyes sgt ape org ckp…hehh betol ler tuh spesis homosapien kurang berperasaan <--sume kate gini beno ke…..den heartless bebeno kang baru taw!! :P

Jadi bile aq tgk writer skung update mcm x update aq kefahaman ler…n bersabar…yaaa noted sabar separuh dari iman…ade tuh dekat setahun baru die update..hehh gle x lame…sampai dah lupe cerite cerpen o mini o nobel yg tuan tanah tuh buat!!daya ingatan yang semakin x power ranges betol…kene makin banyak makan kismis nih…

ohhoo ckp pasal kismis…stok kismis dah habis…kosong…licin licau…sob sob…Ibu nak kismis!!! Nk kismis hadiah dr ibu je…arghhh rindu nye ibu ayah along angah alang ateh acik aman….rindu serindu-rindunye…ttbe rase nk nyanyi lagu tuh pulak..hihi may ALLAH bless my family alwyz..

sekarang final yaaaa walaupun kangkadang cukup tido tp bile dah berjage tuh stay up (kengkonon) yeaaa you can spot my panda eyes from 10 km away. i look like a walking zombie…seyes…tido sambil peluk model tuh memang adat student design ler..bile lagi nk sayang-sayang-kiss kiss with my model kan…bile time cuti tuh sume artwork dah simpan masok stor ler…mood underground tempatnye…!! selalu terjadi untuk siswa n siswi dekat katil, 3:40AM. Pejam mata untuk 5 minit dah 6:20AM… kelam kabut mandi.macam P.Ramlee punye pesen penah ler jugak jadi ..lallala tp time Dewan kuliah, 9:30AM. Pejamkan mata untuk 5 minit still 9:30AM..owhh mann!!

Haaha ilham merapu dikala senja maghrib….nih name nye rindu tahap gaban…kat sape..kat sume org…hehhh cepat ler mase berlalu….nak balik KL.. malas dah duduk JB…JB panas…TETIBE…hihihi tp betol ler aq makin hitam kat sini… active bebeno sume sport nak main…kalah menang tuh belakang kire…sebenarnye malu nak cakap kalah hahaha..senget!!ok cau cin cau May ALLAH bless u n us… jom MAGHRIB....


p/s: kelihatan seperti paramecium tak cukup flagella. Tak cukup monosodium glutamate…!! salah dimata kalau x nampak...salah tafsiran kalau x dinilai.Pura-pura dengar, telan tapi tidak hadam.. Hafaz bila lafaz tapi mereka tidak faham..

jage-jage ade yg memerhati... hihi