20121228

I’m sorry


Mungkin kita pernah rasa tentang cinta,
Yang takdirnya bukan untuk kita
Mungkin ini adalah cara meluah cinta,
Tanpa berkata atau berpandang mata,

I’m sorry but i love you,
I’m sorry if i miss you,
Even if i can’t have you ,
You know i’ll always be there for you,

Mungkin aku mencintaimu walaupun engkau tak pernah tahu,
Mungkin aku mencintaimu tanpa lelah atau pun jemu,

Mungkin kita tak bersama di takdirkan,
Tak mengapa asal kau bahagia

Biar aku mencintaimu biar tiada siapa yang tahu,
Biar aku mencintaimu dalam diam ataupun bisu,

I’m sorry but i love you,
I’m sorry if imiss you,
Even if i can’t have you,
You know i’ll always be there for you.
I’m sorry but i love you


p/s:Sampai satu tahap , sebrutal mana pun aq , setembok mana pun aq , sejujur mana pun aq , sematang mana pun aq , sekental mana pun aq , sekering mana pun aq . .Aq masih lagi mempunyai perasaan suka dalam diam..hehh anggap je lah memang wayer bumi o pluto o marikh sume dah terbakar dalam kepale hotak aq malam nih...jiwa kacau tahap intifada kot!!

nak sharing sharing! Aq jumpe kat belog seorang hamba Allah nih..yg sekarang nih mybe tengah mintak bahu...maap lah rembat rase ayat nih sedap gile kene shoot..--->utk diri sendiri gak..!!

“Awak.. Kenapa ye kita susah sangat nak lupakan orang yang kita sayang, padahal orang tu senang senang je cari cinta baru?”

Jawapan kawan,

“Mungkin masa kita bercinta dengan dia, kita dah terlalu jauh dengan Tuhan. Kita terlalu sayangkan dia, melebihi dari rasa sayang kita pada Allah. Sebab tu kita susah nak melupakan. Dan si dia pula, senang2 cari yang lain.. Sebab mungkin dia rasa sepi dan takboleh nak sendiri, dan tak biasa hidup sendiri. Dia perlukan teman, dan sebab tu dia mudah utk cari yang baru. Dia takkan tunggu kita. Jadi, kita redhakan aje. Doakan dia bahagia dgn cinta yang baru.”

And another friend told me,

“Kalau betul memang dia jodoh kita, kita lepaskan lah macam mana pun.. Dia akan balik semula pada kita, dia akan setia pada kita, dia akan pegang janji yg lama.. But once we let him go, then he found another girls, means dia bukan jodoh kita. Jadi lupakan”

Mungkin.. Mungkin betul apa yang kawan tu cakap. Masa becinta, kita lupa semua tu. Ye, kita solat. Ye, kita mengaji. Ye, kita puasa. Ye, kita buat baik pada ibubapa. Ye, kita buat semuanya. Tapi kita lupa. Kita lupa satu benda. Kita lupa pasang benteng besar untuk pastikan cinta kita pada manusia, tidak melebihi dari cinta kita pada Tuhan. Mungkin.. Mungkin itu sebabnya.

Huhh.. *sigh*sentap!!

Anyway aq pon nak tiru lah care nih..n mybe lagi ok n lebih suka cara . follow the flow . Beryukur dan hargai apa yg kita ada. Nikmati setiap momen .dan paling penting percaya dan yakin kepada Allah SWT. yaa , thats my way ;>Ya Allah permudah kan lah...aamin~