20110327

tips ilangkan LOVE BITE

hail haila….

malam nie malam isnin…
rasanya malam ni nk menaip entry lg..
mengalami sindrom utk menaip kembali meluap2
sejak
line wireless 09BDC6  milik syena nabilla
bertapa kat bilik aq nie huhuhu..
suke sungguh
(o9 semendang je keje… xsgmnt bile nk wat cik adda)…(6_6)


love bite atau dlm bahasa remaja nye gigitan si buayapren pada si gadis
atau
si gadis mengigit buayaprennye..
bukan gigitan nyamuk pada leher2 anak dara jiran sebelah rumah aq ok..
byk kesan2 buruk dr love bite ni..
antara nye rosak pembuluh darah
dan
dan
dan
yg paling teruk nye
mata2 yg meliar
melihat kesan2 gigitan ini pd diri anda..


nasib la saper suwoh buat mende tak senonoh kan..
tak pasal2 tebal muka 18 inci..
balik rumah konpem berguling2 bab malu..
tahu pun malu..pada allah swt tak malu pulak..


cara2 nak hilangkan kesan love bite ni..


1) ambil segenggam panadol..ok tipu jea se biji sudah lepas tu hancurkan dengan sedikit air..sapu pada tempat yang kene gigit tu dan biarkan selama 10-15 minit atau sehingga ia kering..kemudian bersihkan dengan air..

2) jika masih kelihatan ada warna merah2..sapukan sedikit cecair ubat pencuci mata atau lebih kurang macam eyemo di bahagian tersebut..biarkan seketika..nak guna klorok pun boleh tapi tak tahu la buleh hilang ke tak kan..aq cadangkan aja..haha

3) sapukan beberapa ketul ais di leher atau tang2 yang sens tu la sehingga kesan gigitan semakin hilang..

4) jika cara ini tidak berhasil cuba gunakan bawang putih pulak..ambil sebijon atau orang kate seulas bawang putih dan belah dua..kemudian gosokkan perlahan2 pada bahagian berkenaan sehingga pudar kesan nya..lepas tu buleh nyanyi lagu rossa yang tajuk pudar tu..

 5) kalau masih lagi kelihatan korang kerat jea daging korang dekat kesan yang kene gigit tu.. mwawawawwa(gelak jahat)

6) elakkan maksiat jika anda belum berkahwin dan beragama islam..itu lebih baik right..



emm aq tak bermaksud nak share ape yang aq tahu
supaya orang buat benda2 yang tak elok ni..
tak mengalakkan langsung..
banyak kesan buruk tau tak..


p/s..aq selalu bangun2 pagi jea ada kesan love bite..sapa punya kerja la ni.. hahah

20110318

mimpi lagi wei


Orang tua-tua kata,mimpi mainan tidur coz malam tidur tak basuh kaki,
tapi kalau malam basuh kaki pon ley mimpi gak kan..kan..kan..
Mimpi nie ada banyak jenis,ada mimpi indah,ada mimpi sedih,
ada mimpi gembira dan bermacam-macam lagi.
Tapi untuk buktikan kebenaran mimpi nie
betul atau tak
depent pada orang yang dapat mimpi tersebut.

Tapi malam tadi aq mimpi pelik lg la...
yea mimpi lagi… aq pon x tau pe mksud mimpi nie…
aq mimpi nampak cahaya Sunshine yang sangat cantik dan tinggi.
Mase cahaya tu aq ade kat atas satu bukit ngan adik aq acik(intan putri)
ntah macam mane die ley ade ntah dlm mimpi aq…

aq pon x tau…Tapi entah seperti biasa  aq x pernah tau 
ape maksud tersirat atau tersurat. Lau ada sape2  yang tau maksud mimpiku 
ini jangan lupa bgtau yer..

Mungkin betul orang tua-tua  mimpi tue mainan tido  n jangan percaya....
so ignore jek. hehehehhee. Tp aq ade google gak  tafsir mimpi SUNSHINE nie…
emm cm nie bunyi ayat die…

To dream of sunshine, indicates that you are experiencing some sort of emotional or situational breakthrough. You are headed on the right track..

N satu lg..dlm BM…

Mimpi melihat matahari terbit, maka pertanda akan mendapatkan kegembiaan.
Mimpi melihat cahaya, maka pertanda akan mengalami hidup yang sangat bahagia.

AQ SUKE AYAT NIE…ARAP2 JADI KENYATAAN…eheheh..
K kne out co ade test agame ptg nie… Sempat g berblog kan…sengal tol aq…
Lau ibu yah tau maty kne sembelih…Uhu Jgn g tau tau…
ahaha ahahah

20110317

cm sotong...

ye entry arynie nak citew keadaan aq..
kan smlam aq kate aq sakit perot kann..
pe yg terjd kat aq mlm smlm n arynie..
mmg x tahan..
perot nie rase cm nak buang je...
sakit sesangat...
bergelora smacam...
syik2 brulang alik ke tandas..
kalo tandas 2 lay cakap 
mgkin die dh mlz nak negok muke aq...
aq pon sbnr nye dh mlz bebenor nak jalan ke tandas 2..
k lupe kan bab tandas...
balek ke asal...
aq x tau aq mkn ape smlam n mlm kemarin..
mee hailam mlm kemarin..
pg smlam lak
yang aq igt aq mkn nasi goreng ayam kat KOOP
pastu ptg aq mkn nasi lauk ayam,sayur n begedal..
lau aq poison food kompem kawan aq pon kne skali..
tp 
y
aq sowag je yg kne????
MGKIN ANTIBODY X KUAT..
emm ujan,ujan,ujan je...
pastu maen redah...
mmg lah jadi cm nie..
now
aq se cm takot nak makan..
perot masih sakit...
sekejap2 die dtg menyerang...
lau aq jalan se cm nak tumbang..
slamat x de kelaz...
1 je arynie..
mmg syik baring je la keje nye...
satu kje pon x dpt nak siap kan..
slamat mggu dpn bau submit
arap sabtu ahad nie keadaan aq akin baik...
x penah2 jd cm ie..
first time...
mmg azab..
YA ALLAH sembohkan lah hambamu ini...
amin...
mmg x paham...