20130714

review CBM

tadaaaaa.... 4 ramadhan

Cintaku bukan murah….Bile tgk org review kate novel nih sedap cantik n Rasa macam dah lama tak rasa seseronok ni bila baca buku Aleya Aneesa hati buak buak nak beli…..dah lame x rase seseronok nih…ayat tuh...ayat tuh pembace bagi maknanye best lah kan…kan....heeee

Walaupon byk jugak nobel yg pending x habis bace lagi sebab kene balik stdy jb balik..tp tetap nk gak beli buku ni….sume karya kak Aleya Aneesa den ado x kan nak lepaskan… walaupon kene marah terok gak dgn angah….sebab akak kate “membazir je beli nobel bukan boleh buat makan pun…..baik ko beli baju raye…” “masalah nye celah mene pulak baju raye 20 hinggit” “yeler kalo kumpol kumpol sume duit ko beli nobel-nobel ko tuh dah boleh beli baju raye mak datin dah…" bla…bla…bla…. Pong pang pong pang lepas subuh…..

Adik die yg no4 nih mmg degil petale kelapan belas…..masok telinge kanan kua telinge kiri.. rembat senyap senyap kat MPH TBS smlm sebab nk beli tiket bas JB tanpe kesedaran angah n alang…huahaahahha

Tp kantoi gak sebab gigih habis kan lepas terawih smlm….ado den kisah…lalala…dorang marah marah pun last last bace gak nobel aq sume-sume tuh…hehhh tp x membantu mengumpol pon…kureng betol….

Dan sumpah lepas bace CBM mmg rase seseronok tu…..rase perut ade rama-rama..macam kak melur jelita kate…ngeee ayat CBM sgt cantik tersusun….hanya ragam keluarga Tuan Haji Yunus,..Idlan… Raqib.. Fawwas n si Shana yg senget sikit….

Yang tersentuh di hati part kat tangga tuh….dah jatuh ditimpa tangga…rase sayu betol Ara mula cerita semua perangai Idlan kat Kalsum…padan muke Idlan..aq pon stress bace part die cari pasal ngan Ara…kalo aq mmg x de nye setabah Ara tuh dah lame aq lempang lelaju….heh

Yg part Tuan Haji Yunus yg bajet bajet garang tuh….kelakar..air kopi,anak Lebai Senin,si Salmi..yg buat muke Ara mcm cencorot…kesian…sabau je la dpt tok cam gitu…kihkhh

Ape ape pon cite nih x rugi dibace n x nyesal dibeli….same syok macam Aku Mahu Kamu Qisya Khaleesa vs Ziyad…jom KORANG beli nobel nih...alaf jgn dilupakan walapupon dh ade kaki,jemari,n karya seni…. tq kak Aleya Aneesa sbb tulis novel ni...muahmuah ^_^


p/s: - Berharap... semua orang, termasuk diri sendiri, mampu jadi setabah ARA dalam CINTAKU BUKAN MURAH... – cc:AA ^____^

6 comments:

  1. Terima kasih ya sudi baca sampai habis. Akak terharu & jangan serik ya baca karya Aleya Aneesa... ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh akak komen ler...x sngke akak skodeng blog cabuk nih......kihikihh in syaa ALLAH x serik sye spesis hantu nobel sejak azali jgn iso....heeee ^___^

      Delete
  2. mmg sume karya2 hasil nukilan Aleya aneesa terpahat dihati akk...best n so superb...tetap nanti kn karya2 terbaru dari u dek Aleya Aneesa...pasti akk punyer sume novel2 Aleya Aneesa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhu kn best n so superb...weeee n___n

      Delete
  3. singgah sini :) saya tgh berkira-kira nak beli novel..bajet skit..(boleh beli 1 je) hehe..tgk k.ard review novel ni mcm best je..hehe..tak lama lg saya beli lah nanti!btw thanks :)

    *salam ramadhan ;)

    ReplyDelete
  4. hahahha beli jgn x beli mira....kompem best x tipu...ngeeee ^_^

    ReplyDelete