20121117

obsesi sudah

nak bukak blog hlovate macam dah tak rajin dah..tup tup tengok die dah ade like pages kat fb… akhirnya..patut la mlm sebelum  tu rase macam mimpi tengah main baling-baling salji kat Aberdeen je..huhu macam betol je tuan tanah nih kat Aberdeen..x tahu lah nih betol2 tuan punye badan ‘hlovate’ ke o admin!!..tp hati lebih kepada YES!!!Apa-apa pun serius suka.. rase nak like sume status die…tp tp tp macam lame sangat lah pulak ketinggalan kereta api….. *penyakit obsesss dtg lagi… hari nih mggu nih bulan nih…rase selalu je update cite pasal hlovate… hahah tp biase lah beliau..keeping ur identity isnt a crime..tak taw kenape suke,minat, meroyan ngan die sekarang..  ttbe bace die punye post ala-ala cm nih…sungguh mystery

telah banyak kali dan acapkali ditanya
kenapa tidak mahu diperkenalkan diri dan ditunjukkan muka
"Apa awak tidak mahu jadi popular dan terkemuka,
seperti Hilal Asyraf,Ahadiat Akashah,atau Fatimah Syarha?"
dan setiap kali baca email begini buat saya senyum dan garu kepala.

untuk mudah dan pendekkan harkat;
bagi saya,mereka manusia hebat.
sebab saya bab melayan kehendak manusia ni memang cepat pena
t dan tak larat.

saya suka hidup sebagai orang biasa.
yang tak perlu fikir pasal kehendak dan pandangan manusia
di luar ruang lingkup hidup saya.
yang kadangkala lemas dibuatnya
bila segala benda nak dipandang dengan mikroskop dan kanta
padahal dalam bab yang tak ada relevannya
*senyum*

dan saya suka makan nasi balut dengan daun pisang yang mak bekalkan kalau ke mana-mana.
hatta di lapangan terbang atau di luar negara.
dan saya mahu terus begitu tanpa dispekulasi apa-apa.

dan saya lebih suka menulis kerana idea
dan bukan kerana dipaksa
bila tak dikenali,insyaAllah tak ada yang kejar hingga ganggu lena.
salah satu bab dari sebab musabab yang panjang berjela.
tapi dengan justifikasi
yang saya rasa patut boleh dihormati.

haters gonna hate neway.eheh.
may Allah bless.

*perasaan mahu pandang langit malam dan capai nasi daun pisang*
haha
@H.L.O.V.A.T.E.S.A.Y.S

ok sangat-sangat…sederhana is perfect.  belajar. belajar mengenali orang sekeliling belajar mengenali diri sendiri dan belajar mengenali-Nya. naskhah karya yg subhanAllah,sentuh ribuan jiwa ..rata-rata “Touche." wlaupun tertanya2 n tersangat lah besau tande tanye dlm kepale hotak nih…soalan yang dah basi dan majority  sume nak taw…dan tersangat lah teruja untuk mengenali siapa hlovate sebenarnya.. what ever it is.. thnks for you inspire.. i learn a lot of things from ur book.. tentang masyarakat, agama dan insyaAllah hidup untuk diri sendiri.. mcm puji melambung2 lak tp writer nih sangat different with others.. tahniah sebab berjaya menyebarkan dakwah dgn cara sendiri terutama ‘CJ’ contengan jalanan.

Bace sume cite die rase cm sume watak tuh hidup bukan fantasi..dengan name hero n heroin yg pelik2,belit2,kemek2..yg susah nak eja kangkadang…ikut sesedap oren  je nak sebut gaye cam ner..yang kadang-kadang pusing2 tang tuh gak engineer,doc,medic,art,muzic…huhuh kalo ler ade part2 lepas versus yg cerite pasal meg 7,atau pasal 3 sibling ked,min dan che'e lagi.. serius rindu, time bace nih sgt2 nak study kat OZ walaupon cite2 tuh macam jauh sangat je dari bulan… tp ape kisah kan^^..

kangkadang rase teringin nak aplikasikan segala benda yang ada dalam ‘Tunas’ kat tempat study sekarang…time bersame2 kawan..time kepale tengah ringan time sume nak happy gile2  walaupun lect x kan lepas kan hujung minggu dengan hati yg senang lenang setelah habis cuti sem.. waktu tengah study nih lah paling seronok..event jauh ngan family..jauh dari rumah... sebab bile semuanya tamat kisah itu pasti akan berakhir juga…tp sumpah bile jauh ngan family novel nih x kan lupe angkut sekali… aplikasikan yg diterapkan memang kadang kala menjadi… best o kene kan org jadi budak ‘nakal’ sekali sekala…..ehehe
Versus-empty decorations. nostalgia overwhelming. Agak2 kalo buat filem novel Tunas & Aa+Bb plus 5 tahun 5 bulan.. make it one love story..gerenti gegar panggung punyer..kalah ombak rindu n istanbul aku datang :") tp kononnye lah…bagi den dalam novel jeh dah menyentuh..x payah nk jadi wayang o drama sangat..kn kn kn

Urm sumpah dpt baucer buku nnty habis buku hlovate nak sapu yg buku2 die yang terskip nak beli dulu… selalu nye sewa buku je kat readers paradise mcm buku fixi n lejen… kangkdang nobel pon hangkut skali..opsss ade yg nk marah ke???? Tolong lah restu…. Taw baucer tuh utk beli barang2 art..tp ade ke kedai yg jual art board segedabak cam gajah tuh…scale site yg dah siap…paling koman hampir lah..susah nak jumpe…kene rentas desa kene lalu utara selatan kena berenang selat melake seremban ahah….hiperbola yg paling malaz..aha ape pun sekarang sume dah hujung jari je…^^v

p/s:katenye capai daun pisang n airport…next time nak tengok kat airport ada tak orang makan nasi balut pakai daun pisang. Agak2 ade nak g serang…ntah2 tu la kot akak o abg o ahhhhh wateva..tp mybe 0.025% hlovate!!ahaha

No comments:

Post a Comment