20120629

say la di da...


Bosannye dok umah….kali nie cuti sem yang aq se paling relex aq rase…selalunye rajin gak lah aq mencari keje2 yang boleh membuzy kan hidup aq….jejalan ngan kengkawan ke…cuci cuci mate keliling Kl ke…g sek ke…lepak umah sedare ke…and ape ape lagi ‘ke’ lah…tapi kali nie x de rezeki lah nak keje..’eh yekew…ke ko yang malaz nak cari ni…ea aq cari taw tapi masalah nye katenye…sekejap sgt cuty so orang x nak amik keja la...kecoh tol..2 bulan cuti..ok lah tuh… ko ade!!!isyhh

Jadi kejenya dok tengok astro yang citew nye kangkadang berulang ulang kali dah ditayangkan.. masterchef wajib..paan paiz kalo free n rajin kua bilik...pastu tengok movie yang melambak dalam hard disk aq nie..then kemas kini kan novel2 aq yang pembalut nye dah koyak n lusuh   (er novel lusuh gak ke???) serta buat keje umah yang basic mcm biase tiap2 ari…macam-macam movie yang aq tengok…sampai berpinor-pinor dah mate nie…sekejap2 holywood sat g bolywood pastu layan k-pop tetibe lak  J-pop last skali malay movie..katun pon aq tibai skali…   school rumble, conan, sin chan,upin ipin..gokusen,kurosagi,hana yori tango… taram… aci redah je…sampai kalo aq x tengok subtitle die mmg dah faham dah lah bahasa die..ehe dasyat kan… cccehh podahhh kecoh tol…eheheh!!!!

 Tp ala x de lah den dok melanguk je kat umah….gilo….x de maknenye…kangkadang ade gak orang-orang aq panggil keje…tolong-tolong…buat part time kat hotel..kalo ade event je lah macam wedding day.. selalu nye aq g wedding day lah…len2 tuh x penah g…gila penat okey!!! tp tuh lah sape je nak bagi dr kol 5 petang sampai 12 malam rm60 sehari..ok lah kan lepas gak lah nak beli ape ape mende yang tetibe teringin nak beli eheheh…kire sedap lah…tp tuh lah penat sikit lah..urm bukan…penat banyak sebenarnye…. super duper penat…wedding kan..hotel lak tuh mesti lah layanan kene first class..nak kene sediakan segala bagai macam raja…serve tatamu yang paling kurang 15 orang ko kena jage untuk 2 meja….nak angkat segala mangkuk pingan dieowg yang kaca n berat tuh dengan sebelah tangan…mmg rase nak roboh  je la kan tangan nie…ingat aq kuat sgt..x de maknenye aq nak angkat sebelah tangan….selambe badak je angkat 2 belah tangan asal hidang ngan cermat n ikut time…mmg disaster lah kan menempah maut namenye kalo nak angkat seblah tangan..kang pecah berderai sume kace2 tuh..x pasai-pasai kang…!!!

so ade lah 2 tiga kali event wedding job aq dapat…best tol tengok dieowg kawin..se cm nak kawin je time tuh ahahahahah kecoh tol x de lah…^^V urm k lah tuh pengalaman kan…x de lah melanguk dok umah je…berfungsi gak lah…n x yah susah2 mintak money kat ibu ayah….cari duit poket sendiri kan… bagus x… eheh bagus kan…anak sape lah nie…V^^V eheheh!!! sekarang dok umah pon orang kat umah x de…along keje balek kol 7 mlm…tuh pon kalo die x kene OT lah…angah dah dok umah sewa kat PJ… keje.. alang pon same umah sewa kat damansara…ateh dah sambung belajar kat Gombak..acik kat asrama…luqman je la ade umah itu pon petang lah lepas die balek sekolah menangah…ibu ayah keje kol 6 bau sampai umah… makan malam lah bau bising sikit..ngan suare azan kat masjid suare tv suare ibuayah luqman n aq.. kecuali weekend lah bau sume adik akak berkumpul…pastuh ahad dieowg pergi balek… 

bilik aq nie yang dulu kongsi ngan adik2 aq sekarang aq tinggal sorang…busan gila…n kangkadang seram gak ehehehh…tp nak buat macam mane…sume tengah buzy sekarang kan.. urm ceramah2 yang cozen aq bagi n soh aq tengook n dengar yang gile banyak die download supaye kasi refleksi rohani sikit kat jiwa aq nie…aq buat gak…holy quran x lupe… inysaallah tahun nie kene bagi khatam kan gak b4 ramadan habis…tp…YA ALLAH bosannye… nak berpoye-poye pon malaz gak..ahaha ape seyyy nak buat…syik aq pandang dinding,dinding pandang aq balik… grrrrr

3 comments:

  1. busan ea...meh lah datang umh aq buat kek......kite master cheff

    ReplyDelete
  2. elehh kau poya poya konon !ahh!
    uhuhu tp kan siyess wedding tu penat sgt,,, tp aku hargai sgt duit aku dpt tyme tu.. rase mcm rm50 tu xnk belnje aw, nk simpan je.. susa nye carik duit kan.. :D

    ReplyDelete
  3. kan best kan dapat duit dr hasil titik peluh sendiri..ehehe tapi sory lah keje mmg penat aq dapat bg kat kowang sume...

    ReplyDelete