20120625

fly again and again and again


Klia..asyik2 g klia anta orang terbang sane sini..anta orang g buat umrah la anta g haji la…amik org dr oversea cuty2 malaysia yang dalam hati mereka riang gumbira…….membuat kan hati nie geram +cemburu = cemberut je....ishhh bila orang lain nak anta aq pulak nie asyik aq je anta orang….x boleh jadi nie…satu hari nnty aq nak orang lak anta aq..dan aq pon melambai2 tangan pada keluarga sahabat handai n sedare mara kat pintu perlepasan dan melalui lorong masok ke perot kapal terbang…ahahha

Cozen aq (qim) kat ausie dah bape kali ulang alik Malaysia kalo summer break,o winter o wat eva.. macam rantau panjang-pasir gudang je gaye selalu balik tuh..padahal berjam jam dlm flight..die pon dah x kisah kalo die balek x de orang yg pick-up kat klia…(eh yekew ^^V) …abg keon sedih n0nggeng-nonggeng result setiap sem dapat dekan x dapat terbang.. tp berkat doa dan interview berjaye gak jejak tanah ausie tuh…si baiem lak dah 3 tahun x nak balek2 sejak dok kat mesir tuh kecuali mase mesir diserang ancaman bom bom yang kononnye macam dieowg main mercun..tuh lah last jumpe yang dulu die kecik macam jari kelingking skung dah jadi cam ibu jari dah… ntah ape kambing o tandoori yang banyak sangat die makan pon aq x taw…x pon mybe die master chef kat sane… ari2 post gmbo makanan die kat email…aq yang tengok nie pon terliur gak lah…eheh terror betol mamat tuh masak…kalah aq…^^

Ex PLKN Dolly,tiha,anep,,anne sume bakal nak terbang dah pas habis KMS (Kolej Mara Seremban ) arituh… Kalo pas interview Mara bulan 8 nie mmg 5 tahun 5 bulan lah bau jejak tanah melayu balek… Aiff and Ard budak KMYS (Kolej Matrikulasi Yayasan  Saat) sponser JPA pon same..Sume nak terbang merata-rata..New Zealand, sdyney , Aberdeen UK,India…  macam senang je dieowg2 nie berjaye dapat sponser MARA and JPA.. Walaupon setiap kali  aq call time free “adda IB (International Baccalaureat) sangaaaaat susah..sangat suuuusah..sangatttttt susah…kangkadang down macam masok mood underground je gayenye.. tapi boleh pulak dapat distinction..mmg hanye mampu tersenyum je tengok subjeck dieowg… padahal bukannye paham sangat kalo dieowg dah bukak hikayat doctor dieorg dan dieowg pon mesti buat muke konon konon paham kalo aq cerite scale bangunan n struktur starter kedai  or industrial design bagai…tapi yelah janji kiteowg cerite…nak kisah ape kalo gaya mcam ayam bercakap ngan burung kasawari kan eheh ^^… usaha+doa=tawakal je aq soh buat… tau dieowg susah2 pon mmg boleh buat nye..… dah alang2 mek doctor mmg dapat ubat yang untuk bagi sihat…aq tengok pon colour nye berwarna warni…kapsul katenye… seram lak tengok pil-pil tuh bile kawan aq makan sekali gus…dah macam putus fius je..migrain makan ubat macam makan smarties…hisyhhh

Urm sume nak terbang..nak tinggal kan aq sesorang kat KL nie…ngee deyy…think positif la sume nak membesar..nak capai cita2…nak pegalaman baru..nie lah padahnye x belajar rerajin mase kecik2 dulu… ehe x pe lah x de rezeki lagi nak merantau…insyaallah ade rezeki  mmg aq nak travel je keje nye nanti.. amin…(tangan raup kat muke)^^ YANG PENTING nisa my best friend ade di sisi aku mase susah nak senang..menegakkan Poli kami..1 tahun 8 bulan je tinggal…come on lah^^


4 comments:

  1. aq pon nk terbang gak...ko x taw ke...ahahah

    ReplyDelete
  2. aku syg kau lah adah..
    aku xkn fly terbg sane sini :')

    ReplyDelete
  3. eheheh kalo ko nak terbang ko kene bawak aq skali...kite g sesame...selamenye berdua eheheh

    ReplyDelete
  4. kompem dieowg terbang...senyum dlm terpakse..

    ReplyDelete