20120629

say la di da...


Bosannye dok umah….kali nie cuti sem yang aq se paling relex aq rase…selalunye rajin gak lah aq mencari keje2 yang boleh membuzy kan hidup aq….jejalan ngan kengkawan ke…cuci cuci mate keliling Kl ke…g sek ke…lepak umah sedare ke…and ape ape lagi ‘ke’ lah…tapi kali nie x de rezeki lah nak keje..’eh yekew…ke ko yang malaz nak cari ni…ea aq cari taw tapi masalah nye katenye…sekejap sgt cuty so orang x nak amik keja la...kecoh tol..2 bulan cuti..ok lah tuh… ko ade!!!isyhh

Jadi kejenya dok tengok astro yang citew nye kangkadang berulang ulang kali dah ditayangkan.. masterchef wajib..paan paiz kalo free n rajin kua bilik...pastu tengok movie yang melambak dalam hard disk aq nie..then kemas kini kan novel2 aq yang pembalut nye dah koyak n lusuh   (er novel lusuh gak ke???) serta buat keje umah yang basic mcm biase tiap2 ari…macam-macam movie yang aq tengok…sampai berpinor-pinor dah mate nie…sekejap2 holywood sat g bolywood pastu layan k-pop tetibe lak  J-pop last skali malay movie..katun pon aq tibai skali…   school rumble, conan, sin chan,upin ipin..gokusen,kurosagi,hana yori tango… taram… aci redah je…sampai kalo aq x tengok subtitle die mmg dah faham dah lah bahasa die..ehe dasyat kan… cccehh podahhh kecoh tol…eheheh!!!!

 Tp ala x de lah den dok melanguk je kat umah….gilo….x de maknenye…kangkadang ade gak orang-orang aq panggil keje…tolong-tolong…buat part time kat hotel..kalo ade event je lah macam wedding day.. selalu nye aq g wedding day lah…len2 tuh x penah g…gila penat okey!!! tp tuh lah sape je nak bagi dr kol 5 petang sampai 12 malam rm60 sehari..ok lah kan lepas gak lah nak beli ape ape mende yang tetibe teringin nak beli eheheh…kire sedap lah…tp tuh lah penat sikit lah..urm bukan…penat banyak sebenarnye…. super duper penat…wedding kan..hotel lak tuh mesti lah layanan kene first class..nak kene sediakan segala bagai macam raja…serve tatamu yang paling kurang 15 orang ko kena jage untuk 2 meja….nak angkat segala mangkuk pingan dieowg yang kaca n berat tuh dengan sebelah tangan…mmg rase nak roboh  je la kan tangan nie…ingat aq kuat sgt..x de maknenye aq nak angkat sebelah tangan….selambe badak je angkat 2 belah tangan asal hidang ngan cermat n ikut time…mmg disaster lah kan menempah maut namenye kalo nak angkat seblah tangan..kang pecah berderai sume kace2 tuh..x pasai-pasai kang…!!!

so ade lah 2 tiga kali event wedding job aq dapat…best tol tengok dieowg kawin..se cm nak kawin je time tuh ahahahahah kecoh tol x de lah…^^V urm k lah tuh pengalaman kan…x de lah melanguk dok umah je…berfungsi gak lah…n x yah susah2 mintak money kat ibu ayah….cari duit poket sendiri kan… bagus x… eheh bagus kan…anak sape lah nie…V^^V eheheh!!! sekarang dok umah pon orang kat umah x de…along keje balek kol 7 mlm…tuh pon kalo die x kene OT lah…angah dah dok umah sewa kat PJ… keje.. alang pon same umah sewa kat damansara…ateh dah sambung belajar kat Gombak..acik kat asrama…luqman je la ade umah itu pon petang lah lepas die balek sekolah menangah…ibu ayah keje kol 6 bau sampai umah… makan malam lah bau bising sikit..ngan suare azan kat masjid suare tv suare ibuayah luqman n aq.. kecuali weekend lah bau sume adik akak berkumpul…pastuh ahad dieowg pergi balek… 

bilik aq nie yang dulu kongsi ngan adik2 aq sekarang aq tinggal sorang…busan gila…n kangkadang seram gak ehehehh…tp nak buat macam mane…sume tengah buzy sekarang kan.. urm ceramah2 yang cozen aq bagi n soh aq tengook n dengar yang gile banyak die download supaye kasi refleksi rohani sikit kat jiwa aq nie…aq buat gak…holy quran x lupe… inysaallah tahun nie kene bagi khatam kan gak b4 ramadan habis…tp…YA ALLAH bosannye… nak berpoye-poye pon malaz gak..ahaha ape seyyy nak buat…syik aq pandang dinding,dinding pandang aq balik… grrrrr

20120625

fly again and again and again


Klia..asyik2 g klia anta orang terbang sane sini..anta orang g buat umrah la anta g haji la…amik org dr oversea cuty2 malaysia yang dalam hati mereka riang gumbira…….membuat kan hati nie geram +cemburu = cemberut je....ishhh bila orang lain nak anta aq pulak nie asyik aq je anta orang….x boleh jadi nie…satu hari nnty aq nak orang lak anta aq..dan aq pon melambai2 tangan pada keluarga sahabat handai n sedare mara kat pintu perlepasan dan melalui lorong masok ke perot kapal terbang…ahahha

Cozen aq (qim) kat ausie dah bape kali ulang alik Malaysia kalo summer break,o winter o wat eva.. macam rantau panjang-pasir gudang je gaye selalu balik tuh..padahal berjam jam dlm flight..die pon dah x kisah kalo die balek x de orang yg pick-up kat klia…(eh yekew ^^V) …abg keon sedih n0nggeng-nonggeng result setiap sem dapat dekan x dapat terbang.. tp berkat doa dan interview berjaye gak jejak tanah ausie tuh…si baiem lak dah 3 tahun x nak balek2 sejak dok kat mesir tuh kecuali mase mesir diserang ancaman bom bom yang kononnye macam dieowg main mercun..tuh lah last jumpe yang dulu die kecik macam jari kelingking skung dah jadi cam ibu jari dah… ntah ape kambing o tandoori yang banyak sangat die makan pon aq x taw…x pon mybe die master chef kat sane… ari2 post gmbo makanan die kat email…aq yang tengok nie pon terliur gak lah…eheh terror betol mamat tuh masak…kalah aq…^^

Ex PLKN Dolly,tiha,anep,,anne sume bakal nak terbang dah pas habis KMS (Kolej Mara Seremban ) arituh… Kalo pas interview Mara bulan 8 nie mmg 5 tahun 5 bulan lah bau jejak tanah melayu balek… Aiff and Ard budak KMYS (Kolej Matrikulasi Yayasan  Saat) sponser JPA pon same..Sume nak terbang merata-rata..New Zealand, sdyney , Aberdeen UK,India…  macam senang je dieowg2 nie berjaye dapat sponser MARA and JPA.. Walaupon setiap kali  aq call time free “adda IB (International Baccalaureat) sangaaaaat susah..sangat suuuusah..sangatttttt susah…kangkadang down macam masok mood underground je gayenye.. tapi boleh pulak dapat distinction..mmg hanye mampu tersenyum je tengok subjeck dieowg… padahal bukannye paham sangat kalo dieowg dah bukak hikayat doctor dieorg dan dieowg pon mesti buat muke konon konon paham kalo aq cerite scale bangunan n struktur starter kedai  or industrial design bagai…tapi yelah janji kiteowg cerite…nak kisah ape kalo gaya mcam ayam bercakap ngan burung kasawari kan eheh ^^… usaha+doa=tawakal je aq soh buat… tau dieowg susah2 pon mmg boleh buat nye..… dah alang2 mek doctor mmg dapat ubat yang untuk bagi sihat…aq tengok pon colour nye berwarna warni…kapsul katenye… seram lak tengok pil-pil tuh bile kawan aq makan sekali gus…dah macam putus fius je..migrain makan ubat macam makan smarties…hisyhhh

Urm sume nak terbang..nak tinggal kan aq sesorang kat KL nie…ngee deyy…think positif la sume nak membesar..nak capai cita2…nak pegalaman baru..nie lah padahnye x belajar rerajin mase kecik2 dulu… ehe x pe lah x de rezeki lagi nak merantau…insyaallah ade rezeki  mmg aq nak travel je keje nye nanti.. amin…(tangan raup kat muke)^^ YANG PENTING nisa my best friend ade di sisi aku mase susah nak senang..menegakkan Poli kami..1 tahun 8 bulan je tinggal…come on lah^^