20120527

...grrr..


Akhirnya sem 3 pon tamat…last update pasal diri sendiri mase sem 2 arituh kan..(eh betol kah)iut dh lupe…nampak sangat mmg dah berabuk blog aq nie…lame kan x cerite pasal diri …nie blog ape ea…syik update entry lagu k-pop je…ape kes..ehe …x taw lah mybe rasenye lagu tuh lagi sedap tok halwa teling aq kut walaupon bahase die lebih banyak yang aq x faham dari faham….ehe
Sekarang nie dua bulan cuti x taw lah nak keje ke x nak…niat tuh mmg ade…tapi tuh lah syik sangat layan tb n novel je..sampai pukul bape pagi..bangun pon dah lewat nak kua pon dah malaz..taw taw mmg terok eheh ^^v..so 4minggu dok umah….seriusssly mmg buat aq rasa…Ya…YES sangat busan dok rumah! so kompem esok esok esok o esok aq mesti cari kje sampai jumpe….tp tp tp ad eke org nk mek kje tok sebulan je..isyhh penim !

Hari tuh hari jadi aq yang ke-20..wah dah tahap puluh puluh dah sekarang cam x percaye je..tapi masih belom lagi tahap umor untuk mengundi.. x pe aq pon x nak pikir mende mende macam nie lagi…x sangke masih dapat kek dan hadiah lagi dari adik beradik..paling best adik aq sponser aq 100% g genting…haha jangan x taw aq nie kalo  adik o akak aq nak membelanje aq memang aq ketuk dieowg habis habisan sesedap aiskrim strawberry…lagi lagi kalo dieowg tuh baru je gaji… haha ‘tanduk aq dah tumbuh’…^^v

Sekejap je perjalanan g sane..aq igt kan lame…last aq g genting umo aq mase tuh 13 tahun…lame gak kan x jejek Pahang nie..aq ingqt lagi dulu aq mmg takut gilew nak main permainan sume bagai kalo g taman rekreasi keluarge macam nie…sampai nangis2 x nak naik sebabnye rase sangat gayat n rase jantung nie nak tercampak keluar je…tapi kali nie ok je….huh terror gak aq…sampai solero n flying coster pon aq redah naik…takut mmg takut tapi ok lah x de lah gayat sangat..orang dah belanje kan x kan nak main buaiyan pusing2 je…ape kes…

Pastuh yang paling best pergi pesta buku antarabangsa kat PWTC..mane mane pergi pon setiap tahun PWTC wajib g untuk sesi memborong novel…haha mmg koleksi novel aq makin banyak n melimpah ruah sampai x muat nak letak dah…sedih tol..pasnie gaji ingat nak beli rak buku lah…baru kemas sikit novel2 aq tersusun…(ceh citew lame g..kje pon x dapat apeda…)..urm kopak mmg kopak mase borong novel arituh…tapi x pe sekali sekala…setahun sekali je aq borong dekat 10 buah novel dalam satu hari.. ahhaahah taw taw mmg terok…aq pon terok rasenye arituh..nak naik roboh tangan aq angkut novel2 tuh g bayar n  bawak balek rumah…isyh isyth pastuh mule lah lepak bilik je bace novel 24 jam…(eh x de lah 24 jam…mase solat n makan x kire lah…)urm pastuh asyik2 ayah balek dari kerje bukak pintu bilik anaknya…berderat sume tegah bace buku…rajin kan…macam nak telan bace….ape boleh buat just geleng kepale je lah kan eheh…

Cuti nieh banyak mende nak buat tapi tuh lah kalo buat sorang2 x best gak…mesti nak ade kawan…tapi kawan aq lak bz buat practical…bz ngan laporan harian dieowg…urm nasib badan…so kene tunggu lah dieowg betol2 cuti bulan 6 nanti…tapi yang best nye cuti kali nie…aq boleh raye n puase bersame family tersayang….8 bulan kat kl kali nie…yuhoo..mmg best…x yah balek jb…sebab Alhamdulillah aq berjaya dapat tempat pracrikal kat kl…best kan….oklah dapat kat Pandan Indah…Arkitek Axis…harap2 aq boleh belajar n bekerja dengan baik kat sane nanty…elaun lak..tempat tuh x tulis lak kat kertas jawapan tp mestilah aq nk kan…tapi x kan lah nak tanye pulak kat company tuh…poli dah kate so rude kalo kitew  tanye kat compony pasal elaun…so ape2 pon terime je lah…n untuk result sem 3..alhamdullillah….amin.. ^^V (senyum sepanjang hari)

4 comments:

  1. siooooooootttttttttttttttttt,, mmg kopak gak ar aq mse g genting aritu an,, haish..
    dkt 200 lbih an abis duit aq, nnty ko, ble ko dh gji aq suwoh ko blanje aq smpai kopak... HAHAHAHAHA xP

    ReplyDelete
  2. boleh je doa lah aq selalu kaye...no hal lah nk belanje belanje nie....^^

    ReplyDelete
  3. sampai hati ko x ajak aq kan....:'(

    ReplyDelete
  4. eheheh x de rezeki ko ...adeq aq pon men rembat je aq mase tuh

    ReplyDelete