20120530

..grrr.. II

Salam..Olaa..anieyo,hai…,^^’ ß--- Makin lame makin malaz nak menaip kat blog nie kan…makin lame aq just nak post je cerite yang berguna dan bermanfaat untuk di kongsi je kan..tengok entry bulan 3 and 4 sedey betol bilangan die....eheh tapi arini tetibe rajin lak nak taip ntah x taw mood ape …sebenarnye x de idea nak tulislah …blog nie pon rase macam nk tutup bungkus buang je…tapi sayang lah pulakkan…^^urm nk cerite ape ye…oh ye gitar…

Nampak macam sempoi je orang main gitarni, sebab tu aq teruja nak belajar kat poli... Tapi, sebab susah sangat, hajatnak main gitar terus pembelajaran tamat kat situ je.nak buat mcm mane mase sangat menceburui aq sangat. .mase cuty sem lak banyak sangat misi dan visi yang terancang untuk dilaksanakan…Heh, respek kat orang yang handal main gitar ni, tengoklah, nanti bila dah tua-tua nanti tak de kerja nak buat, aq nak sambung belajar main gitar balik! ehe kalo diizinkanlah

Kawan aq pesan sebelum nak petik gitar tu pastikan kuku x panjang. kalo panjang macam puntianak susah sikit nak main. pastu pastikan jari ko tu lembut. jgn dikeraskan. kalo x lembut gak, rendam jer dlm air panas. confirm lembut.mmg kejam ajaran kawan aq nie…kepale zionis sikit.

kawan aq kate gak selalunya kalau kita belajar gitar menggunakan "steel string"(TaliGitarBesi) kita memang ada masalah pecah-pecah kulit di hujung jari-jemari, tapi lama-kelamaan masalah ini akan hilang sebab kulit tu dah kematu.lagi satu kalo baru gile nak blaja main, kena tanggung sakit sikit je kat jari jemari... mula-mula main memang sakit, tapi sebab minat, sakit sikit sikit kena tahan yang penting bila petik sedap bunyinye..

Punye semangat aq dengar ajaran die nie..masalahnye kelas muzik x mule2 gak...isyhh x fhm aq.. mybe x sampai seru g kot nak belajar..yelah asal aq nak belajar cikgu muzik aq ade kelas la...asal nak belajar cikgu aq sakit lah...matilah..isyhhh busan lak lelame cam gini..last2..niat tuh terkubur je..x pe lah satu mase nanty aq belajar lah walaupon mase tuh tangan dah x serupe tangan dah..eheh

Aha x sah kalo x cerite pasal novel kan…hobi sepanjang zaman tuh…SI MANGKUK TINGKAT.. tengok tajuk cm biase2 je kan..tapi mmg biase pon yg stimewanye ceritenye berkenaan pilot and KLIA..sejak kene present pasal KLIA arituh semua mende kene kaji..tetibe dah terjatuh cintan lak ngan Airport airlines nie..and area sane..ttbe rase nak dok kat Enstek..dekat ngan KLIA bau ley nmpk kapal terbang ari2 kan..x taw teruja nape nak beli novel nie walaupon dah bace dekat 14x dah..tp syoknye x habislagi…Plus, pendetailan berkaitan pilot dan apa yang berkaitan airplane sangat sweet dan memang buatkan aq teruja.

Emm…macam si author ni betul2 seorang pilot pulak. Juga, pendetailan pasal environment pun buatkan kita terfikir…oh…macam tu rupanya!!!..ngee --->isyh nak cari seorang pilot lah acani^^’

Hero Ash- si co-pilot yang a very nice guy, yang sangat-sangat gentleman & unpredictable..

SoulmatenyeArd-Mangkuk tingkat ni rujuk pada bekalan untuk si abangkembarnye, sebab Ard ni jenis manusia yang sangat environmental friendly…suke sgt kitar semula..bagus tol amalan nih…for real gak aq se author nie suke bace gak komik ikhtiar hidup huhu x sangka…sebab die ade mention dalam novel nie Ikhtiar Hidup di Hutan Amazon and Ikhtiar Hidup di Glasier…serius berbunge-bunge tengok name komik nie terselit sekali..ceh macam aq je yang buat komik nie.. nak suke bahagia bagai.. eheheh.. komik paling best yang aq suke bace… banyak isi walaupon lawak.. kire untuk panduan mane tahu kot kot esok luse tersesat..sebab nie pengetahuan am tambah survival skill..skung nie ngah bace ikhtiar hidup di zaman Jurasik..Worth it..^^walaupon zaman tuh mmg dah x de lagi…

Overall, cerita yang sangat best.Their lovey-dovey scene…emm…simple but sweet...Bahasa yang santai dan tak meleret. Konflik yang tak berjela&klise…paling relex cerite aq penah bace.. sebab cerite pasal dieowg-dieowg je… x de orang ke-3,4,5,6,7,8,9 …. ^^One of novel ygaq paling banyak cerite pasal aircraft, epaulette, wing,Boeing,Airbus and winglet.ThanksFaziela for making such a great novel, u really make up my day.^^

4 comments:

  1. eleh, letak pic ko dgn aman jw, padahal aq yg penat2 amek gmbr.. haish..
    aritu g KLIA xdpt jmpe pilot yg ensem2 ar.. uwek, uwek..
    aq bru jw brangan nk jmpe or nk ad pakwe pilot k.. hahaha, juz kiding..


    p/s: laen kli ltak gmbr aq k.. hahaha xP

    ReplyDelete
  2. eh keji je statement...ape kes nie...eh x mengaku adeq nie:P ahahhhaha

    ReplyDelete
  3. ehhh aq nak novel ....pinjam pinjam

    ReplyDelete
  4. boleh boleh...nanti2 ko cuti aq bg

    ReplyDelete