20120530

..grrr.. II

Salam..Olaa..anieyo,hai…,^^’ ß--- Makin lame makin malaz nak menaip kat blog nie kan…makin lame aq just nak post je cerite yang berguna dan bermanfaat untuk di kongsi je kan..tengok entry bulan 3 and 4 sedey betol bilangan die....eheh tapi arini tetibe rajin lak nak taip ntah x taw mood ape …sebenarnye x de idea nak tulislah …blog nie pon rase macam nk tutup bungkus buang je…tapi sayang lah pulakkan…^^urm nk cerite ape ye…oh ye gitar…

Nampak macam sempoi je orang main gitarni, sebab tu aq teruja nak belajar kat poli... Tapi, sebab susah sangat, hajatnak main gitar terus pembelajaran tamat kat situ je.nak buat mcm mane mase sangat menceburui aq sangat. .mase cuty sem lak banyak sangat misi dan visi yang terancang untuk dilaksanakan…Heh, respek kat orang yang handal main gitar ni, tengoklah, nanti bila dah tua-tua nanti tak de kerja nak buat, aq nak sambung belajar main gitar balik! ehe kalo diizinkanlah

Kawan aq pesan sebelum nak petik gitar tu pastikan kuku x panjang. kalo panjang macam puntianak susah sikit nak main. pastu pastikan jari ko tu lembut. jgn dikeraskan. kalo x lembut gak, rendam jer dlm air panas. confirm lembut.mmg kejam ajaran kawan aq nie…kepale zionis sikit.

kawan aq kate gak selalunya kalau kita belajar gitar menggunakan "steel string"(TaliGitarBesi) kita memang ada masalah pecah-pecah kulit di hujung jari-jemari, tapi lama-kelamaan masalah ini akan hilang sebab kulit tu dah kematu.lagi satu kalo baru gile nak blaja main, kena tanggung sakit sikit je kat jari jemari... mula-mula main memang sakit, tapi sebab minat, sakit sikit sikit kena tahan yang penting bila petik sedap bunyinye..

Punye semangat aq dengar ajaran die nie..masalahnye kelas muzik x mule2 gak...isyhh x fhm aq.. mybe x sampai seru g kot nak belajar..yelah asal aq nak belajar cikgu muzik aq ade kelas la...asal nak belajar cikgu aq sakit lah...matilah..isyhhh busan lak lelame cam gini..last2..niat tuh terkubur je..x pe lah satu mase nanty aq belajar lah walaupon mase tuh tangan dah x serupe tangan dah..eheh

Aha x sah kalo x cerite pasal novel kan…hobi sepanjang zaman tuh…SI MANGKUK TINGKAT.. tengok tajuk cm biase2 je kan..tapi mmg biase pon yg stimewanye ceritenye berkenaan pilot and KLIA..sejak kene present pasal KLIA arituh semua mende kene kaji..tetibe dah terjatuh cintan lak ngan Airport airlines nie..and area sane..ttbe rase nak dok kat Enstek..dekat ngan KLIA bau ley nmpk kapal terbang ari2 kan..x taw teruja nape nak beli novel nie walaupon dah bace dekat 14x dah..tp syoknye x habislagi…Plus, pendetailan berkaitan pilot dan apa yang berkaitan airplane sangat sweet dan memang buatkan aq teruja.

Emm…macam si author ni betul2 seorang pilot pulak. Juga, pendetailan pasal environment pun buatkan kita terfikir…oh…macam tu rupanya!!!..ngee --->isyh nak cari seorang pilot lah acani^^’

Hero Ash- si co-pilot yang a very nice guy, yang sangat-sangat gentleman & unpredictable..

SoulmatenyeArd-Mangkuk tingkat ni rujuk pada bekalan untuk si abangkembarnye, sebab Ard ni jenis manusia yang sangat environmental friendly…suke sgt kitar semula..bagus tol amalan nih…for real gak aq se author nie suke bace gak komik ikhtiar hidup huhu x sangka…sebab die ade mention dalam novel nie Ikhtiar Hidup di Hutan Amazon and Ikhtiar Hidup di Glasier…serius berbunge-bunge tengok name komik nie terselit sekali..ceh macam aq je yang buat komik nie.. nak suke bahagia bagai.. eheheh.. komik paling best yang aq suke bace… banyak isi walaupon lawak.. kire untuk panduan mane tahu kot kot esok luse tersesat..sebab nie pengetahuan am tambah survival skill..skung nie ngah bace ikhtiar hidup di zaman Jurasik..Worth it..^^walaupon zaman tuh mmg dah x de lagi…

Overall, cerita yang sangat best.Their lovey-dovey scene…emm…simple but sweet...Bahasa yang santai dan tak meleret. Konflik yang tak berjela&klise…paling relex cerite aq penah bace.. sebab cerite pasal dieowg-dieowg je… x de orang ke-3,4,5,6,7,8,9 …. ^^One of novel ygaq paling banyak cerite pasal aircraft, epaulette, wing,Boeing,Airbus and winglet.ThanksFaziela for making such a great novel, u really make up my day.^^

20120527

...grrr..


Akhirnya sem 3 pon tamat…last update pasal diri sendiri mase sem 2 arituh kan..(eh betol kah)iut dh lupe…nampak sangat mmg dah berabuk blog aq nie…lame kan x cerite pasal diri …nie blog ape ea…syik update entry lagu k-pop je…ape kes..ehe …x taw lah mybe rasenye lagu tuh lagi sedap tok halwa teling aq kut walaupon bahase die lebih banyak yang aq x faham dari faham….ehe
Sekarang nie dua bulan cuti x taw lah nak keje ke x nak…niat tuh mmg ade…tapi tuh lah syik sangat layan tb n novel je..sampai pukul bape pagi..bangun pon dah lewat nak kua pon dah malaz..taw taw mmg terok eheh ^^v..so 4minggu dok umah….seriusssly mmg buat aq rasa…Ya…YES sangat busan dok rumah! so kompem esok esok esok o esok aq mesti cari kje sampai jumpe….tp tp tp ad eke org nk mek kje tok sebulan je..isyhh penim !

Hari tuh hari jadi aq yang ke-20..wah dah tahap puluh puluh dah sekarang cam x percaye je..tapi masih belom lagi tahap umor untuk mengundi.. x pe aq pon x nak pikir mende mende macam nie lagi…x sangke masih dapat kek dan hadiah lagi dari adik beradik..paling best adik aq sponser aq 100% g genting…haha jangan x taw aq nie kalo  adik o akak aq nak membelanje aq memang aq ketuk dieowg habis habisan sesedap aiskrim strawberry…lagi lagi kalo dieowg tuh baru je gaji… haha ‘tanduk aq dah tumbuh’…^^v

Sekejap je perjalanan g sane..aq igt kan lame…last aq g genting umo aq mase tuh 13 tahun…lame gak kan x jejek Pahang nie..aq ingqt lagi dulu aq mmg takut gilew nak main permainan sume bagai kalo g taman rekreasi keluarge macam nie…sampai nangis2 x nak naik sebabnye rase sangat gayat n rase jantung nie nak tercampak keluar je…tapi kali nie ok je….huh terror gak aq…sampai solero n flying coster pon aq redah naik…takut mmg takut tapi ok lah x de lah gayat sangat..orang dah belanje kan x kan nak main buaiyan pusing2 je…ape kes…

Pastuh yang paling best pergi pesta buku antarabangsa kat PWTC..mane mane pergi pon setiap tahun PWTC wajib g untuk sesi memborong novel…haha mmg koleksi novel aq makin banyak n melimpah ruah sampai x muat nak letak dah…sedih tol..pasnie gaji ingat nak beli rak buku lah…baru kemas sikit novel2 aq tersusun…(ceh citew lame g..kje pon x dapat apeda…)..urm kopak mmg kopak mase borong novel arituh…tapi x pe sekali sekala…setahun sekali je aq borong dekat 10 buah novel dalam satu hari.. ahhaahah taw taw mmg terok…aq pon terok rasenye arituh..nak naik roboh tangan aq angkut novel2 tuh g bayar n  bawak balek rumah…isyh isyth pastuh mule lah lepak bilik je bace novel 24 jam…(eh x de lah 24 jam…mase solat n makan x kire lah…)urm pastuh asyik2 ayah balek dari kerje bukak pintu bilik anaknya…berderat sume tegah bace buku…rajin kan…macam nak telan bace….ape boleh buat just geleng kepale je lah kan eheh…

Cuti nieh banyak mende nak buat tapi tuh lah kalo buat sorang2 x best gak…mesti nak ade kawan…tapi kawan aq lak bz buat practical…bz ngan laporan harian dieowg…urm nasib badan…so kene tunggu lah dieowg betol2 cuti bulan 6 nanti…tapi yang best nye cuti kali nie…aq boleh raye n puase bersame family tersayang….8 bulan kat kl kali nie…yuhoo..mmg best…x yah balek jb…sebab Alhamdulillah aq berjaya dapat tempat pracrikal kat kl…best kan….oklah dapat kat Pandan Indah…Arkitek Axis…harap2 aq boleh belajar n bekerja dengan baik kat sane nanty…elaun lak..tempat tuh x tulis lak kat kertas jawapan tp mestilah aq nk kan…tapi x kan lah nak tanye pulak kat company tuh…poli dah kate so rude kalo kitew  tanye kat compony pasal elaun…so ape2 pon terime je lah…n untuk result sem 3..alhamdullillah….amin.. ^^V (senyum sepanjang hari)