20111203

opsss...terlanggar pulak...

dengan hati yang kaget,dan seram..otak pula sudah berat semacam je rase...peluh dah berpuluh keluar...rase nak ggugur je jantung nie...hadiah awal muharam paling ngeri telah aq hadiahkan buat kereta ayahanda ku...
mcm mane nak jawab nie...macam mane nak cerita nie...macam mane kalo kene marah...macam mane kalo kene lempang macam mane kalo kene boikot pastu cekik pastu tengking pastu sembelih pastu...aa'ahhh ape nak buat nie....

ceritanye begini...(ade feel ke nak cerita)urm...

dipagi yang masih segar...embun pun baru keluar...akak aq cakap jom test kereta ayah...aq nak bawak lah...kalo x sape g nak bawak x kan nak bia je kereta tuh kat tempat letak kereta je...jom lah...ko teman aq...semalam aq dah belajar ngan cikgu driving aq...nak text lah...syik tunda-tunda je ari...jom...!!!dengan malaz tapi kesian tengok akak aq nie dah bersungguh-sungguhh ajak aq...urm okey lah....pusing satu kem nie je bukan jauh sangat pon...itu pon dah amik mase 1 jam dah...orang bau nak belajar kan biase lah lambat je bawak...kalo ade siput vavi kompem lagi laju kot aq rase...dengan bawak slow gila pastu mati-mati enjin... adoi ii panasnye...hishhh mule lah rase tensen....mula lah rase macam nak je bawak kereta nie....mula lah rase ermmm aq boleh je bawak kareta nie...mula lah ade rase keyakinan pada diri...arituh dah penah bawak kan...kompom boleh...urmm...alang tukaq tempat...nak bawak sat...plzzzzzzzzzz........(mate dikedipkan berulang kali macam mate puss and boot...)x lame kemuadian lampu hijau menyala...YES!!!!!

mybe sebab terlalu komfiden sangat...nak jadi cerita...aiseyman....ehh asal kereta nie laju semacam...eh asal belok kiri nie...en depan lah depan....a'aaaa  bummmmmmmmmmmmm!!!!!!!!tetibe sunyi je aq rase....
tetibe enjin teros mati...tetibe kereta teros berhenti...tapi bunyi tadi...oh...jangan lah ade ape2 berlaku..oh jangan lah ade kecederaan..oh tolong lah...oh ohhhhh.....aq tengok akak aq...akak aq tengok aq..OKEY TAK????teros bukak sit belt keluar kereta....mata membulat oh my car.....................HOTOKEY!!!!

BALIK!!!!dalam kareta...SAH....SAH aq kene terok...teros kene basuh ngan akak akak aq...aq dah senyum senyum kambing dah nie...ok ok aq salah ok ok aq x boleh pikir tadi...ko jerit kuat..aq terkejut... aq..aq.. aaallllaaa yelah yelah aq salah...aq bayar okey.....aq bayar diam lah...ishy......rase nak jerit je...ishyy tensen nye....asal lah kereta tu ke kiri lak...asal lah aq tersalah tekan minyak...asallah aq x tekan brek tuh tadi.... asallah aq nak bawak kereta ayah arinie...asallah aq x tidur je...buat2 x dengar rayuan akak aq nak bawak kereta arinie....isyhhhhhhhhhhhhh.........penim nye......kesian kereta ayah....i'm sorry......macam sakit je kereta tuh aq langgar tembok tadi...terok gak....urm....agak2 bape kos ek....x pasal2 kene  kua modal...x pasal2 kene bayar...x pasal2 kena kuakan duit simpanan aq...urm...sedihnye.......yang lagi takut nye...cm ner nak bagi taw ayah n ibu....alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa kompem tidur malam aq lepas2 nie x akan tenang.......
takutnye....

terokkan....
sampai sekarang x bagi taw my mum n dad...


aq dapat rase kesakitan kereta nie...
sabar k...t cek anta g bengkel...urm


mate die dah rosak....
kene masuk icu...isyhhh...
adda ape ko buat nie....

moral of the story....hisyyy payah lah nak cakap....hati x tenang...urm...jangan lah terlalu over komfiden k... jangan kecoh2 owang bawak kereta slow...kira pengajaran lah tok aq....kompem pas nie aq fobia bawak kereta...rase cam menggigil je pegang stereng...urm...cm ner nak buat sekarang....?????

untuk redakan perasaan yang ntah pape ntah yang berselirat aq rase... kawan aq ajak aq g tengok wayang.... tapi cerita ombak rindu...urm...mula2 aq se busan lah cerita tuh...sebab aq dah penah bace novel die...aq dah taw jalan cerita die...sume nye same...cume die ubah sikit je...x de feel sangat lah tengok movie nie...sebab kalo novel feel citew nie romantika de amor....so aq se kureng sesuai la cerita nie di adaptasi jadi movie... cm rase berdosa je actor2 tu lakon act-act mcm tuh...isyhh..pape pon lagu die sedap...and citew tuh aq dah tengok pon..