20111111

novel oh novel.....

Just a simple pop out from me... tengah-tengah layan novel sebab biase lah dh start cuti sem...urm ni

je lah rutin aq sepanjang zaman kot...huhu..tiba-tiba boleh terpikir lak benda pelik cam nie... hehe...

Selalunya orang yang tak minat novel nie akan kutuk habis-habisan orang yang hobinya sangat suka menelaah novel berbanding baca buku ilmiah macam aq nie... ahaks =') so, here it goes some typical views about novel...

Mostly (guys la kan) orang akan cakap macam yang kat bawah nie la... tapi aq letak sekali ayat fire balik. =)

merah:aq yang cakap

hitam:orang cakap

1) "Ek eleh, baca novel? so not cool la!"So not cool?? Hello, damn superb duperd hot ok!"

2) "Hobi baca novel nie buat tambah rabun mata aq ja."
Ek eleh, apa hang ingat menghadap lappy dengan pc komputer tu seminggu 7 hari, sehari 24 jam tu mata hang jadi celik tak rabun, tak payah pakai spek dah ka?" 

3) "Buang duit ja beli novel-novel nie buka boleh kenyang perut pun."
"Ya la tu... macam lah beli rokok tu tak bazir duit. Rokok tu boleh makan bagi kenyang perut ka? tak tau la pulakkan... bagi pendek umur aq rasa ada la."

4) "Apa tak boleh 'kecik' lagi ka tulisan novel tu?"
"Dah tu, hang nak tulisan tu besar anak gajah? anak paus baru nampak?"

5) "Asyik-asyik novel. Entah apa yang bombastiknya dengan novel nie aq pun tak aware."
"Yang bombastik tu ayat-ayat dia, orang tak tau nak menjiwai ayat tu jealous tak paham tu yang cakap macam tu."

6) "Ala, klise la hobi suka baca dengan kumpul novel nie. Semua gegirls suka. Geli ok jiwang!"
"Orang perempuan nie jiwa halus tu yang jiwang, laki jiwa MAKHLUK HALUS! tu yang tak boleh pakai."

7) "Novel?? sangat bunga ok. Tak maskulin."
"Nasib baik bunga. Wangi la jugak. Kalau besi tak ka tak dak bau langsung."

8) "Gila atok tebal, baik aq baca encyclopedia lagi paedah!"
Ya la sangat baca encyclopedia... ntah eja pun tak tau, tau nyebut ja."

Ok, those are the typical views we as novel lovers get. Tak semua orang cakap macam tu... tapi kebanyakannya ya... x macam kasar sgt ke ayat aq nie...erm biase lah minat orang sume x same kan..so kalo orang dah minat sangat bace mende nih..tolong lah accept..bukan susah pon..just ignore je..kalo die suka bace..ha biak pi je...x yah nak ngate ke ngejek ke...taw x tension telinge nie dengar..selagi mende tuh x salah disisi agama bangsa dan negara...so kira on lah kan...Hehe... peace no war... aq tengah boring... layankan ja lah apa aq merapukan... urm nak citew satu mende nih



pertengahan nov nie bicara hati akan di dramakan,wah! x sabar lah aq nk tunggu...drama nie akan ditayangkan di ASTRO PRIMA.Rasanya kalo tayang di TV3 mesti first ranking nie...Pelakon drama Bicara Hati adalah Sharnaaz Ahmad dan Kris Chempaka.hah??cempaka Kriss??sape tu ekk...kalau krissdayanti...motor kriss tu aq kenal lah.hehehe. Tapi aq rasa macam ada pelakon lain jer yang lagi layak? Novel ini fevret aq sebab aq mule bace novel novel nih lah , jadi aq letak high expectation lebih lagi kalau korang tengok dia punya cover novel, watak yang digambarkan sebagai Zahlia itu cantik giler dol


Sharnaaz Ahmad jadi Tengku Syahran,
sgtlahhhh sesuaii....hehe...
kalo aq jadik Zahlia..canner??..
***alamatnyer rugi lah produser..hehe
wow gila hot....
apa-apa pun kita tunggulah drama ini ditayangkan.
wah!~..aq sudaa x bolee tahan...!~..
ehe p/s:cuti..keje,o lepak...sekejap je cuti sem kali nie...urm kompius....mcm malaz je banyak dlm otak nie...lame x update tp x pe kali nie aq dh tukaq skin skali..syik red je...kasi unggu pulak kali nie..kite tgok bapew lame die bertapa dalam blog aq nie...

6 comments:

  1. yke laki2 xske n0vell...hurmmm
    skrg mgkn d0rg da mndlami novel lbih trprinci kot.. heheh :D

    ReplyDelete
  2. yelah...ramai kot yg membanggkang hobi aq...aq sendiri x taw sebab ape...jelez kot...uhuh

    ReplyDelete
  3. ala lntak ar pew dowang nk kate yg pnting aq pon mnat gak bce novel nie.. tp an bg aq dorng ckp cam 2 sbb dorng x leh nk feeling time bce, 2 yg dorng ckp cam 2.. smpai ad kwn aq ckp camne lh aq bleh ckp yg watwk lelaki kt dlm novel 2 ensem gilerrrrr.. huhu eee, x sbr nk tggu abis spm, coz aq nk bce novel blik dh ar ad byk novel bru yg ko bli.. haha

    ReplyDelete
  4. p/s: x sbr seh nk tgk citer nie, mmg best gilerrrr ar novel nie rugi sape yg x bce lg novel nie taw..bg aq kn novel nie lg best drpd citer nora e3lena.. hahaha.. :p

    ReplyDelete
  5. ehe yelah kot pendapat dieowg sume bukan same pon macam kite kite nie...lain owg lain pesen....
    amboi...bis kan dulu spm bau ley bace....opsss...x pon bg result ko kua lu bau ko bace...sementara tuh ko kje lu...bg duit kat aq...ahaha

    ReplyDelete
  6. ntah lambt lak citew nie kua kat astro...aq dh nk kne balek dh poli nie...hisyyyy...penat tol tunggu citew yg x tibe2 lagi nie....bilekah??????

    ReplyDelete