20110429

enjoying cheeriness

cerita semalam aq bawak arini....lame x update kan blog...ala tapi x de la lame sgt...kira ngan jari pon boley.. xdela sebabnye kemalazsan aq dh dtg kembali...aq mlz  nk bukak lappy coz keje yang telampau banyak kat umah nie membuatkan aq mlz nk o9 ntah kebende ntah sume...ntah x tau pe yang merasok badan aq!!! semangat gigih aq dtg kembali...habis seminggu nie aq wat keje umah je..mmg kelas satu bile mummy daddy balek je dr kerje uma tip top dapur tersusun n makanan terhidang...satu umah aq kejekan..dr ruang tamu, tengah dapor bilik n ruang blakang,bilik air,kipas,mangkuk2 jamban sume..mmg berkilat bersih licin suci dan murni..hahahha amacam...??

ok mmg penat tp ntah la dh tu je mende yg aq kne buat dr aq dok lepak ngadap movie n nenovel aq yang lelame!!!kang akak-akak kesayangan aq balek uma je mara-mara aq npe x buat nie nape x buat tu...so baik aq buat dr kene mara..!! tapi dh rase x aci la pulak kan asek-asek aq je...mane aci!!!so semalam aq hambek cuti aq bersara letak jawatan jap...n aq merayau dari pagi sampai malam...ahahahha ala x de la merayau mane pon lepak ngan nisa je kat  TAMAN BUKIT PERMAI CHERAS..aq wat pe kat citu...heheh jumpe my beloved teacher la..die bau pas bis pantang so kire nk negok beby la nie...ehehe


N0R IRDINA SOFEA ok mmg cumey mcm ibu die....dari pagi ade kat uma cikgu kami mule-mule pegi jejalan minum pagi kat lua...cuci-cuci mate sambil cicah ayat-ayat cinta jap!!huuh x de la sambil makan cucur cicah sos je...pastu tengah ary amek anak cikgu kat tadika...petang lak cikgu ade appointment kat HUKM so aq n ahya la yang jd babysitter tok anak die sampai petang..ok slamat mendengar cakap n kate akak adda n akak nisa..aq layan je celoteh bebudak tu cm adeq sedare aq yang lean ..main tanah liat sambil makan ayam n tengok wonderpet n segala citew kat tv9 dekat dihati akhirnye mereka tidur...ok best dieowag tidow pon... itu pon selepas maen pusing-pusing,golek-golek,kejar-kejar,kemas-kemas barang n main jerit-jerit...!! sungguh aq rase umor aq semalam pon dh macam umo diewang dh...x ade beze...ngan aq sekali maen kejar-kejar bagai nak gilew mcm kompem mati la kalo kne tangkap..ahya lak ley lak aci tinggal kan aq sesorang.. die sesedap oren wat taik mate...(ok x mara tapi geram jew...)hehe pas bg dieowang minum susu n HAFIZ N IRDINA baring sebelah aq..ngan aq aq sekali terlelap...ek bkn tidur aq pejam mate je...sedar2 pukul 6!! hukuluuuuu cikgu dh balek...slamt x wat stadment kuak lentang..ahahah..

kemas-kemas barang...aq hingat kan cikgu nak anta je teros sampai uma..upew nye cikgu nak bawak pergi makan!!! aq mmg segan la kan..dh la pagi n tengah ary cikgu belanje makan...(tp owang nak blnje kan huhuh jalan je la...) emm dh macam satu keluarge lak aq rase..x sangke suami cikgu belanje makan kat Kanny Rogers kat VIVA Miharja...aq ngan ahya x tau nk ckp ape dh...ehehe suke suke...!!mmg sampai dh x larat nk bangun la makan ayam n aiskim...mungkin sebagai balasan jage anak -anak mereka kot...(alaaaa small the pieces la...)bkn susah pon jage bdk 5 n 3 tahun...baby boley je jage tp aq takot gak kang akak abg die kaco kang x tenteram lak adeq die nak tdo..so selamat baby cikgu anta uma jiran mase die g appointment tgh ary tu...pastu kiteowg solat maghrib n last cikgu anta kiteowg balek umah...walawei x sangke dapat jejalan ngan cikgu mcm nie..kire cikgu nie paling baek la ngan aq n nisa sebab kiteowg mmg suke terjah umah die..emm x penah kot sebelom2 nie ade cikgu yang wat cm nie...selalu anta tompang naek kate anta kat umah ade le..nk makan jejalan sesame rasenye cm x penah lg kot...so kire Pn.Anis n family la owg pertame...sayang lebih la cikgu!!

emm walaupon sepanjang ary berjalan jadi budak kecik gak..(maen kejar-kejar) tapi best..mmg syg lebih lg la kat anak cikgu n cikgu anis...tqvm..ehehe siap anta depan uma tu..jimat duit hahahh balek2 uma... haiyaaaaa... adeq-adeq aq memang x ley harap...harap je balek sek awal..satu keje pon x buat...mmg menyirap...raase nk lesing je sekor-sekor...malaz nk fikir.. mandi solat n bummm!! x tdo pon...aq layan novel lu...emm M.A.I.D igt x novel nie...aq x beli tapi nisa telah menstabotaj aq...aloalolaolo die mmg keji walaupon aq kate aq x nak tapi die suakan gak kat depan dua bijik mate aq... haila haila mane boley jadi...bende depan mate...aq pon mek je la bawak masok beg...ok pagi ni bau je bis bace novel yang setebal 753m/s tu!!! mmg best..aq bagi gred A-.huhuh ok la tu.....romantika de amor pon ade gak!!so x yah la beli kat PWTC sok. aq beli novel SITI ROSMIZAH  jela 7 HARI MENCINTAI MU...compem sedey n lawak novel die...coz sebelum2 nie novel die mmg mcm tu la.aq pon terkejot gak tetibe aritu aq bukak surat khabar die dh buat novel baru...dh la tebal sesagat sampai 1050m/s...mmg tabik spring tiong tiong la kat SITI ROSMIZA coz bejaye tubuhkan novel sampai 1050 lebih tu!!!mmg otak n idea die bergeliga mcm diamond..aq nk buat novel 2m/s pon dh macam nak jawab soalan exm sampai perah otak air peluh kua-kua ngan banyak... ahahah(hiperbola yang sangat melampau ok)..kowang nk bace ke blubb die.....ok aq sediakan...aq mmg suke post pepanjang nie...:D


Khuzairi, dalam diam mencintai gadis bernama Mia Adriana. Cinta pandang pertama menjadikan dia seorang perindu yang setia. Namun sifat angkuh dan sombong gadis ini menyebabkan Khuzairi tidak pernah walau sebesar hama jua menyimpan impian untuk memilikinya.

“Kau ni memang dasar jantan tak sedar diri tau. Kau memang saja nak cari pasal dengan aku kan? Hei Khuzairi kau dengar sini. Kau tu budak kampung yang tak sedar diri! Tapi ada hati  nak kahwin dengan anak orang kaya! Sedar-sedarkanlah diri kau tu. Kau tak layak langsung nak berdamping dengan akulah. Kau nak aku bawak cermin ke suluhkan muka kau. Buat tak reti bahasalah pulak. Aku harap lepas ni kau akan ingat kata-kata aku ni sampai mati! So…apa kata kau berambus sekarang! Kau pergi balik jaga kambing-kambing kau sebab kat situ baru betul tempat kau!”

Aduhai! Angkuh sungguh kata-katanya. Bungkam seketika Khuzairi mendengarnya. Jauh di sudut hati dia mula bertanya, sampai bila dia mampu untuk terus menahan makian dan hinaan yang di lemparkan oleh gadis ini? Sudah lalikah telinganya? Sudah matikah perasaannya? Tidak ke dia kecewa? Tidakkah dia terluka? Khuzairi mengangguk perlahan.

“Ya, aku juga manusia biasa, aku ada hati dan perasaan, tapi aku tidak mampu untuk berbuat apa-apa, demi satu amanah aku harus menelannya, demi satu amanah aku harus terus bersabar….”

Amanah? Amanah siapa yang di genggam oleh Khuzairi itu, sehingga dia sanggup mengheret dirinya ke kancah derita?
Lupakah Mia Adriana, hidup ini bagaikan putaran roda, satu waktu keangkuhan dan kesombongan itu akan memamah dirinya sendiri. Berdoalah, di kala keinsafan menjelma nanti, cinta lelaki bernama Khuzairi ini belum terpadam lagi buat dirinya.



p/s: selalunye lah novel die laki yang jahat...tu aq mmg setuju la!!tapi kali ni pompuan lak...aq sangat x setuju rasenye... tapi bile tgok ayat kat blubb bapak karek pompuan nie...aq pon benci...ok pape je jnji bukan aq!! tapi kan cantikkan cover die...aq suke!!ade bunge!!!x sabo nk beli sok!!!msti dapat tandatangan nie...hehehe

7 comments:

  1. comey ar ank pn. anis.. cute sgt,hehe.. ude yg novel siti rosmiza 2 t ko bli ek.. hahaha :P..

    ReplyDelete
  2. aq beli tp ko pon kne ade share gak...mne aci syik2 aq je...satu muke surat sehinggit...huhuhuhu

    ReplyDelete
  3. ok dear boley saje...sok kite g beli k....ko pon beli la gak sok...uhuhu

    ReplyDelete
  4. hehe,
    haha,
    thnk 4 the novel pinjaman :)
    aq wase ko dh mcm perpustakaan bergerak aq ouh,
    HAHA
    :d
    sygg ko syuhada daud !

    ReplyDelete
  5. yelah aq pon se aq perpustakaan dh..hahha ko je yang aq bg pinjam so ko mmg kene sayang aq lebih..hahah

    ReplyDelete