20110327

tips ilangkan LOVE BITE

hail haila….

malam nie malam isnin…
rasanya malam ni nk menaip entry lg..
mengalami sindrom utk menaip kembali meluap2
sejak
line wireless 09BDC6  milik syena nabilla
bertapa kat bilik aq nie huhuhu..
suke sungguh
(o9 semendang je keje… xsgmnt bile nk wat cik adda)…(6_6)


love bite atau dlm bahasa remaja nye gigitan si buayapren pada si gadis
atau
si gadis mengigit buayaprennye..
bukan gigitan nyamuk pada leher2 anak dara jiran sebelah rumah aq ok..
byk kesan2 buruk dr love bite ni..
antara nye rosak pembuluh darah
dan
dan
dan
yg paling teruk nye
mata2 yg meliar
melihat kesan2 gigitan ini pd diri anda..


nasib la saper suwoh buat mende tak senonoh kan..
tak pasal2 tebal muka 18 inci..
balik rumah konpem berguling2 bab malu..
tahu pun malu..pada allah swt tak malu pulak..


cara2 nak hilangkan kesan love bite ni..


1) ambil segenggam panadol..ok tipu jea se biji sudah lepas tu hancurkan dengan sedikit air..sapu pada tempat yang kene gigit tu dan biarkan selama 10-15 minit atau sehingga ia kering..kemudian bersihkan dengan air..

2) jika masih kelihatan ada warna merah2..sapukan sedikit cecair ubat pencuci mata atau lebih kurang macam eyemo di bahagian tersebut..biarkan seketika..nak guna klorok pun boleh tapi tak tahu la buleh hilang ke tak kan..aq cadangkan aja..haha

3) sapukan beberapa ketul ais di leher atau tang2 yang sens tu la sehingga kesan gigitan semakin hilang..

4) jika cara ini tidak berhasil cuba gunakan bawang putih pulak..ambil sebijon atau orang kate seulas bawang putih dan belah dua..kemudian gosokkan perlahan2 pada bahagian berkenaan sehingga pudar kesan nya..lepas tu buleh nyanyi lagu rossa yang tajuk pudar tu..

 5) kalau masih lagi kelihatan korang kerat jea daging korang dekat kesan yang kene gigit tu.. mwawawawwa(gelak jahat)

6) elakkan maksiat jika anda belum berkahwin dan beragama islam..itu lebih baik right..



emm aq tak bermaksud nak share ape yang aq tahu
supaya orang buat benda2 yang tak elok ni..
tak mengalakkan langsung..
banyak kesan buruk tau tak..


p/s..aq selalu bangun2 pagi jea ada kesan love bite..sapa punya kerja la ni.. hahah

7 comments:

  1. tudiaaa post dia...
    double meaning kot

    ReplyDelete
  2. tapi boleh ilangkan ke dari pandangan ALlah S.W.T??

    ReplyDelete
  3. @adda:huhhu double cm ner 2...eheheheh ko ni otak kerje keras sgt nie...uhhuhuu

    izat: emmm soklan cepumas....cm ner ek nk jawab...eheheh kalo dh kawin wat mende 2 pahale la...tp lau x g mmg x la kan...dosa...bknmuhrim kot..allah 2 maha melihat yea...

    ReplyDelete
  4. HAHAHA betul betul betul.. :)

    ReplyDelete
  5. ok kalo salah sila perbetulakan yep....

    ReplyDelete
  6. haha , adah ooi :)
    byk makna kau ni kan ! :p

    ReplyDelete
  7. makna ape nisa aq x maksud kan hape2 pon..aiyaaaa

    ReplyDelete